Edzőmeccsek Nagykanizsán, ultramaraton a Keszthelyi-hegységben!

2019.10.07.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2019/2020

A Tóth László ökölvívó világbajnok által szervezett találkozón 7 klub, 3 szlovén és 4 magyar ökölvívó csapat versenyzői mérték össze tudásukat Nagykanizsán az őszi versenyidőszak közepette. A nagy ringben 18 pár meccselt egymással. Mindeközben a többiek a kis ringben gyakorolhattak. Az esemény alkalmával bő félszáz ember üthette egymást.

A Junior Országos Magyar Bajnokság előtti utolsó felkészülési állomáson Födelmesi Linda és Orsós Patrícia képviselték a Hévízi Sportkört. Mellettük Tolnai Ferenc és Horváth Erik Ernő is megmérettettek.

Patrícia kétszer is meccselt, mind a két mérkőzést hozta. Feri bontakoztatta szárnyait, majd megtudta, hogy még miben és hova kell fejlődnie. Erik egy kemény ellenféllel szemben próbált talpon maradni. Linda viszont egy tökéletes győzelemmel zárta a napot. Szép technikás küzdő stílussal, hatalmas szívvel menetelt, óriási pofonokat osztott, le a kalappal előtte.

Csapata teljesítményéről Kepli József János szakosztályi vezető is elismerően nyilatkozott.

Lindának és Patríciának legközelebb a magyar bajnokságon szurkolhatunk!

Ökölvívó szakosztályunk másik versenyzői gárdája a Vadlan Ultra Trail 108 kilométeres hegyimaratonra érkezett címvédőként! Az első 30 kilométeren bő fél órával, 60 kilométernél több mint 20 perccel vezettek a többiek előtt. A második váltópont után viszont egy sajnálatos eltévedés következett.. A 6 kilométeres táv, 24 kilométer alatt került teljesítésre.. Ezt követően hirtelen jött döntések alapján, futóink sorrendjén változtatni kellett, a továbbiakban nekik ismeretlen terepek jutottak osztályrészül, s egy kisebb 1 és egy másik 3 kilométeres „kitérő” is nehezítette dolgukat.

Lányainknak 130 km megtételét követően sikerült teljesíteni a versenyt, majd az 5. helyen végezni! Csapattagjaink Jandó Nikoletta, Gyanis Alexandra Petra, Molnár Tünde Karolina, Nagyné Szalóky Eszter és Horváth Dorka Gabriella voltak. Őket edzőjük, Horváth Balázs kísérte és bíztatta a hosszú útjuk során.

Maga az ultramaratoni verseny a terepfutó magyar bajnokság részeként és nemzetközi kvalifikációs versenyként nagy érdeklődésnek örvendett, ahol még a futók létszámát is limitálni kellett, hogy addigi sporteredményeik alapján, csakis a legjobbak indulhassanak rajta.

 

Versenyzőink teljesítményeihez szívből gratulálunk!

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...