Balatonlelle - Hévíz SK 0:0 (0:0)

2019.06.17.
  • Labdarúgás
  • Felnott
  • 2019/2020

Szombaton Balatonlellén lépett pályára a labdarúgó NB III-ba kerülésért rendezett osztályozó visszavágóján a Hévíz csapata. Ahogy egy hete Hévízen, úgy szombaton Balatonlellén is szépen megteltek a lelátók. A tét nem volt kicsi, hiszen az első meccs 1-1-es eredménye után a szombati találkozón már dönteni kellett a feljutásról. Sokan érkeztek Hévízről, Damina László, a zalai bajnok vezetőedzője pedig kissé átvariálta csapatát a visszavágóra. Ám csak annyiban, hogy egyes posztokon mások szerepeltek a korábbihoz képest. A hazaiakon látszott, hogy gyorsan szeretnék megszerezni az első gólt, így a 4. percben Laczkó lövését Jánosának kellett lábbal védenie. A Hévíz főleg pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, aztán a 11. percben Balogh lövését újra Jánosának kellett bravúrral hárítania. A Hévíz szervezetten futballozott, és a 16. percben Horváth Márió lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele, így a labda szögletre pattant. A mezőnyben nem volt különbség a csapatok között, egy idő után pedig a Hévíz kezdte többet birtokolni a labdát, majd fölénybe is került. Ami hiányzott, az a valamivel pontosabb játék, főleg a támadó harmadban. Az egyre jobban kitámadó zalaiakat a 42. percben majdnem meglepte a Balatonlelle, ugyanis gyors ellenakció végén Pallósi 10 méteres lövése akadt el egy lábban. A félidő utolsó pillanatában pedig egy bal oldali szöglet végén Horváth Dániel 4 méterről fejelt, de a földről felpattanó labda a felső lécről vágódott ki. Küzdelmes első félidőt láthattunk, és ahogy várni lehetett, nagy taktikai csata zajlott a pályán. A második félidőre kissé enyhült a hőség, ám még így is nagyon meleg volt. A Balatonlelle megint jobban kezdte a félidőt, a Hévíznek védekeznie kellett, ám tartott mindez csupán tíz percig. Ezt követően a zalaiak újra elkezdték birtokolni a labdát, de helyzetek egyik oldalon sem adódtak. Az idő fogyott, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy egy gól akár mindent eldönthet. A 76. percben hévízi ziccer maradt ki, amikor a csereként beállt Tóth Gergő kapott labdát, amivel egyedül lépett ki, de a kiinduló kapus mellett 16 méterről a kapu mellé lőtt. Ez meccslabda is lehetett volna. Az idő fogyott, az izgalmak fokozódtak. A Hévíz hiába próbálkozott, támadójátéka üresnek bizonyult, s nem tudott betalálni. Az idegenben lőtt balatonlellei találat pedig azt jelentette, hogy a Balatonlelle jut fel az NB III-ba, a Hévíz pedig az ősztől is a megyei első osztályban szerepelhet.

balatonlelle heviz 20190615

forrás: Zaol.hu

Balatonlelle - Hévíz SK 0:0 (0:0)

Gólszerző(k): -

Csapatunk a Jánosa – Pajor, Giber, Szi-Péter J., Nedelkó – Baráth – Vass (Tóth G., 73), Varga M., Horváth M. (Szi-Péter Zs., 68.), Horváth D. – Török

Damina László: - Kihagytuk a százszázalékos ziccert, ami mindent eldönthetett volna. Szerintem csapatként jobban teljesítettünk, mint az ellenfél, de nem tudtunk betalálni.

Legfrissebb híreink

Hévíz SK U14 – Lenti TE SE 1:1...

Vasárnap U14-es csapatunk a Lenti korosztályos csapatát fogadta.

Magnetic Andráshida TE -...

Vasárnap U15-ös csapatunk Zalaegerszegen lépett...

Tarr Andráshida SC - Hévíz...

Szerdán U17-es csapatunk Zalaegerszegre utazott.