Bemutatkozás Sportkör

A Hévíz SK elődjét Lendület SK-nak hívták, melyet 1949-ben alapítottak, elsőként futball szakosztállyal. A sportkör labdarúgó szakosztálya 1952-ben röplabda és asztalitenisz szakosztályokkal gyarapodott. Majd 1959-ben, miután 1956-ban két évre megszűnt, asztalitenisz, sakk és futball szakosztályokkal újra megkezdte működését. A hatvanas években a város labdarúgó csapata az NB1-ben szerepelt, közel egy évtizeden keresztül. Majd a helyi labdarúgó csapat 1974-től a másod osztályban folytatta munkáját, hogy erőt, éjt-nappalt átívelő fáradozásuk gyümölcseként, két évvel később, ismét az első osztályban szerepelhessen.

A hetvenes évek második felétől, egészen a nyolcvanas évek közepéig Hévíz városának volt egy megyei első osztályban játszó kézilabda csapata is, mely szép eredményeket ért el.

A hévízi fotbalisták 1981-ben, megérdemelt győztesként ünnepelhettek a megyei labdarúgó bajnokságban.

Ezen idő tájt, a nyolcvanas évek derekán a helyi asztali tenisz szakosztály is kiemelkedő, említésre méltó eredményeket ért el, többek között 1985-ben megyei bajnokságot nyert. Majd sok-sok évvel később, pontosabban a kétezres évek elején a hévízi asztalitenisz szakosztály az NB3-at, az NB2-őt és az NB1-et is sikeresen megnyerte, a szezont győztesként abszolválta.

A helyi kézilabda szakosztály1997-es újjáalakulását követően, első helyen végzett a Zala-megyei bajokságban. Két évvel később a csapat, pályafutását már az NB2-ben, majd 2001 szeptemberétől az NB1-ben folytatta.

A kézilabda csapat sikereivel párhuzamosan a helyi focicsapat is szép eredményeket tudhatott magáénak. A Zala-megyei első osztály bajnokság kilencvenegyben való megnyerését követően, néhány év NB3-ban töltött év után, pályafutását az NB2-ben, s később 2001 szeptemberétől az NB1-ben folytatta. A hévízi focicsapat 2005-től ismét az NB2-be lépett, majd a 2010-es évek első felétől, jelentős utánpótlás nevelő programba kezdett. Mely utánpótlás nevelő programnak köszönhetően, a Hévízi Sportkör Labdarúgó Szakosztálya, országos szinten is, az egyik legmagasabb színvonalon való sportági képzést prezentálja a futball szakági területén.

A Hévízi Sportkör elsődleges célja a továbbiakban is, a sportolási lehetőségek sportkörön belül történő biztosítása, helyi tömegsport, versenysport népszerűsítése, sportági utánpótlás nevelés, valamint az egyes szakosztályi sportolók támogatása hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt.

Az utánpótlás nevelés és a versenysport mellett, a sportkör fő célja a szervezett keretek közt zajló szabadidősport támogatása, a helyben űzött sportágak iránti érdeklődés felkeltése a helyi és a környékbeli lakosok szívében.

Jelenleg a Hévízi Sportkör a következő sportágak gyakorlását tudja szakképzett edzők segédletével biztosítani. Labdarúgás, kézilabda, lovaglás, asztali tenisz, íjászat, sakk és ökölvívás.

Hévíz városában akár a múlt századba tekintünk vissza, akár a jelent figyeljük, mindig is elmondható volt, hogy a település magas színvonalú sportolókat nevelt fel, komoly sportcsapatokkal, sportkapcsolatokkal rendelkezett, egyaránt kifogásolhatatlan sportszakmai munka folyt az utánpótlás és a felnőtt sportági nevelésben.

Hévíz város mindenkori önkormányzata a Hévízi Sportkör fő támogatója. Mely jelenleg is forrásokat biztosít, s közvetve nagyban hozzájárul a lakosság egészségének megőrzéséhez, az élsport és a helyi sportközösségi élet fejlődéséhez.

Ahhoz, hogy mindig is talpon tudott maradni hévízen a tömegsport, a versenysport és a sportági utánpótlás, a helyi önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatása mellett, tehetséges sportolók, kiváló szakemberek, jó versenyzői génekkel rendelkező sportolók kellettek.

Mind a versenysport, mind pedig az utánpótlás nevelés területén a szinten tartás mellett, a körülményekhez méltó fejlődés volt a sportkörben tevékenykedő szakemberek szemében az elsődleges szempont.

Hévíz városában a versenyszerű sportolók amatőrként és sportegyesületi tagokként sportolnak, különös figyelmet fordítva az utánpótlás nevelésnek. A hévízi Sportkör egyik fő célja az utánpótlás korú sportolók felnevelésén kívül a felnőtt sportolók helyben tartása, azok egyes szakosztályi kereteken belül történő esetleges foglalkoztatása.

A Hévízi Sportkör szakosztályai mindennapi kapcsolatokat ápolnak az országos szakszövetségekkel, együttműködnek a Hévízgyógyfürdő és Szent András és Reumakórházzal, mely együttműködés legutóbbi gyümölcse, a helyi kézilabdázók vállsérüléseinek gyógyítására kidolgozott egészségügyi rehabilitációs protokoll megvalósulása.

Hévíz Város Önkormányzata és a Hévízi Sportkör, a közeljövőben is partneri viszonyt szándékozik fenntartani egészségügyi intézmények és hazai egyetemek széles körével, hogy ez által tudja biztosítani a helyi sportolók magas színvonalon történő képzését és esetleges, hely specifikus, kuratív medicinára épülő sportági rehabilitációját.

 

Eseményeink

Legfrissebb híreink

Hévíz SK –...

Győzelmével és ellenlábasa vereségével a...

Hévíz SK U17 –...

Vasárnap hazai pályán játszott U17-es csapatunk a...

Üstökös FC Győr -...

Csütörtökön U19-es csapatunk Győrbe látogatott.