Hévíz legyőzte Pécs kézilabdacsapatát egy mindvégig kiélezett küzdelemben!

2018.10.29.
  • Kézilabda
  • 2018/2019

NB II NŐI KÉZILABDA BAJNOKSÁG V. forduló 2018. 10.20.

Hévíz – Pécsi EAC 25-23 / 13-14/

HÉVÍZ, 150 néző, vezette: Ács, Báder.

Hévíz: Molnár – Czigány /1/, Gácser /11/, Burghardt L. / 4/, Vágó, Fehér/1/, Cseberko /2/. Csere: Bán-Farkas /kapus/, Berecz /4/, Holczbauer /1/, Buzás /1/, Kovarszki, Balogh B., Penzer K. Edző: Baranyai Norbert

Büntetők: Hévíz 4/4, Pécs 7/4.

Kiállítások: Hévíz 14 perc, Pécs 12 perc.

A találkozó előtt Papp Gábor Hévíz polgármestere köszöntötte a tizenéves Penzer Katát, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapat keretében bajnoki találkozón.

Teljesen kiegyenlített volt az első játékrész és felváltva estek a gólok, de többnyire a vendégek vezettek egy találattal.

A II. félidő hazai góllal indult, és 4-0-s hévízi sorozattal és ők domináltak a félidő nagy részében, valamint vezetettek majd az 57. percben 24-20 volt az állás. Ekkor viszont a vendégek óriási erőfeszítéssel egy gólra felzárkóztak. 39 másodperccel a vége előtt hazai időkérés alatt Baranyai Norbert pazar, váratlan megoldást talált ki és látványos találattal biztosította be a győzelmet Fehér.

A számszerű eredményben jelentős szerepet játszott, hogy a vendégek kapusa Füzesi végig kiválóan 42%-on teljesített, míg a hazai hálóőrök a befejező negyedórában 3 hétméterest hárítottak.

NB II-es mércével remek színvonalú, fordulatos és végig izgalmas találkozó zajlott, jó játékvezetés mellett nagyrészt sportszerű keretek közt. Jó hírverése volt a találkozó a kézilabdának, mert az esélyesebb Hévíz ellen kiválóan felkészült pécsi csapatot láthattunk és 60 percen át taktikus játék zajlott.

A meccs végén zúgott a vastaps a hazai lányoknak, akik közül Gácser az első játékrészben nyolcszor /!/ talált be.

Jók: Gácser, Berecz.

Baranyai Norbert: - Megérdemeltük a győzelmet, mert sokat tettünk érte.

Varga Sándor ZMKSZ elnöke: - Sok ilyen meccsre lenne szüksége ennek az osztálynak, mert taktikus és jól edzett és jó fizikumú csapatokat lehetett látni.

A Hévíz 4. helyen áll a tabellán és vasárnap 17 órakor Veszprémben lép pályára.

Legfrissebb híreink

Hévízi bravúr idegenben!

Marcali - HÉVIZ 27-30 (10-15) - NB II. NŐI KÉZILABDA...

Hévíz SK – Rákosmenti KSK...

Kézilabda, NB II-es női, Dél-nyugat csoport.

HÉVÍZ SK – SIÓFOK U 22...

Burghardt Viktória 45 perc alatt 15 gólt lőtt!