Kezdetét veszi a női kézilabda szezon!

2021.02.01.
  • Kézilabda
  • 2021/2022

Az őszi szezon jól sikerült, hiszen pontszerzés tekintetében 70 % fölött teljesítettek a zöld-fehérek, akik közül az elmúlt év legjobbjának az irányító Burghardt Lukréciát választották.

A mostani rendkívüli korai kezdés oka pedig, hogy a járvány helyzet miatt éppen az ellenfelek kérésére 4 mérkőzésük is elhalasztásra került, amihez a fürdővárosiak sportszerűen hozzájárultak. Vasárnap éppen a tabellán 2. helyen álló Dunaújváros otthonában lépnek majd pályára.

Ezen találkozót aztán még tavasszal további 14 követi. Ilyenre nem volt példa a csapat 22 éves Nemzeti bajnoki története során, ami különös igénybe vétel jelent. Ezért már január kezdetén megkezdték a közös munkát.

Újság a csapat háza táján, hogy kiváló szélsőjük Borsi Bianka és a csapat edzője Kissné Gliba Adrienn is gyermekáldás előtt áll.

A vezetőedző, aki már másfél évtizede szolgálja a klubot továbbra is vezeti a tréningeket és őt kérdeztük a felkészülésről:

„Szervezetten és jól dolgoztak a lányok, létszámunk nem változott.

Külön köszönet a támogatóinknak, akik továbbra is velünk vannak, valamint azon szurkolóinknak egyenként is akik a zárt kapus mérkőzések ellenére a csarnokon kívülről is buzdítanak minket. Nagy erőt adnak mindannyian. Szeretném, ha az őszi jó formát tudnánk folytatni és megőriznénk helyezésünket május végén!”

Molnár Anna csapatkapitány: Valamennyien nagyon örülünk, hogy együtt űzhetjük szeretett sportágunkat, noha többségünknek rendkívül hiányoznak a szurkolóink és az ő visszajelzéseik.

Most tudjuk igazán érzékelni, hogy mit jelent, ha 150 ember velünk van a teremben. Fizikálisan mindenki rendben van és új taktikai elemeket is gyakoroltunk. A tavasz legfőbb nehézségét az erős ellenfeleken kívül az okozza, hogy kevesen vagyunk a keretben. Vasárnap a csoport egyik legjobb fiatal csapatához utazunk!”

Legfrissebb híreink

Hévízi bravúr idegenben!

Marcali - HÉVIZ 27-30 (10-15) - NB II. NŐI KÉZILABDA...

Hévíz SK – Rákosmenti KSK...

Kézilabda, NB II-es női, Dél-nyugat csoport.

HÉVÍZ SK – SIÓFOK U 22...

Burghardt Viktória 45 perc alatt 15 gólt lőtt!