Edzőmeccsek Nagykanizsán, ultramaraton a Keszthelyi-hegységben!

2019.10.07.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2019/2020

A Tóth László ökölvívó világbajnok által szervezett találkozón 7 klub, 3 szlovén és 4 magyar ökölvívó csapat versenyzői mérték össze tudásukat Nagykanizsán az őszi versenyidőszak közepette. A nagy ringben 18 pár meccselt egymással. Mindeközben a többiek a kis ringben gyakorolhattak. Az esemény alkalmával bő félszáz ember üthette egymást.

A Junior Országos Magyar Bajnokság előtti utolsó felkészülési állomáson Födelmesi Linda és Orsós Patrícia képviselték a Hévízi Sportkört. Mellettük Tolnai Ferenc és Horváth Erik Ernő is megmérettettek.

Patrícia kétszer is meccselt, mind a két mérkőzést hozta. Feri bontakoztatta szárnyait, majd megtudta, hogy még miben és hova kell fejlődnie. Erik egy kemény ellenféllel szemben próbált talpon maradni. Linda viszont egy tökéletes győzelemmel zárta a napot. Szép technikás küzdő stílussal, hatalmas szívvel menetelt, óriási pofonokat osztott, le a kalappal előtte.

Csapata teljesítményéről Kepli József János szakosztályi vezető is elismerően nyilatkozott.

Lindának és Patríciának legközelebb a magyar bajnokságon szurkolhatunk!

Ökölvívó szakosztályunk másik versenyzői gárdája a Vadlan Ultra Trail 108 kilométeres hegyimaratonra érkezett címvédőként! Az első 30 kilométeren bő fél órával, 60 kilométernél több mint 20 perccel vezettek a többiek előtt. A második váltópont után viszont egy sajnálatos eltévedés következett.. A 6 kilométeres táv, 24 kilométer alatt került teljesítésre.. Ezt követően hirtelen jött döntések alapján, futóink sorrendjén változtatni kellett, a továbbiakban nekik ismeretlen terepek jutottak osztályrészül, s egy kisebb 1 és egy másik 3 kilométeres „kitérő” is nehezítette dolgukat.

Lányainknak 130 km megtételét követően sikerült teljesíteni a versenyt, majd az 5. helyen végezni! Csapattagjaink Jandó Nikoletta, Gyanis Alexandra Petra, Molnár Tünde Karolina, Nagyné Szalóky Eszter és Horváth Dorka Gabriella voltak. Őket edzőjük, Horváth Balázs kísérte és bíztatta a hosszú útjuk során.

Maga az ultramaratoni verseny a terepfutó magyar bajnokság részeként és nemzetközi kvalifikációs versenyként nagy érdeklődésnek örvendett, ahol még a futók létszámát is limitálni kellett, hogy addigi sporteredményeik alapján, csakis a legjobbak indulhassanak rajta.

 

Versenyzőink teljesítményeihez szívből gratulálunk!

Legfrissebb híreink

Évadzáró hegyimaratonnal!

Ökölvívóink az év utolsó napján is...

Újabb siker az Országos...

Bangó Bendegúz hatalmas küzdelmek árán, bajnokokat...

Aranylány!

2019. október 16. és 19. között Egerben zajlott az...