Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály

Tisztelt érdeklődő, kedves leendő edzőtársunk!

Szakosztályunkat 2012-ben alapítottuk, azzal a céllal, hogy Hévíz városának és vonzáskörzetének lakosságát megismertessük az egyik legrégebbi sportággal, magával az ökölvívással. 

Hazánkban az ökölvívás tradicionális múlttal rendelkezik, fiaink rengeteg alkalommal szereztek dicsőséget nemzetközi színtereken piciny országunknak kiemelkedő sportteljesítményüknek köszönhetően.

Papp László, Botos András, Kovács István és Erdei Zsolt neve minden nemzeti szívű sportbarát számára sokat jelent! Korosztályi különbözőségek nélkül, sokan követték olimpiai, Európa és világbajnok ökölvívó versenyzői pályafutásukat. A sportág ma élő legendái, kivétel nélkül öregbítik az ökölvívás hírnevét, mind hazánkban, mind pedig széles-e világon.

Hozzájuk hasonlóan, mi is mély tisztelettel adózunk sportágunk iránt, s reméljük, hogy idővel, a helyben nevelkedett sportolóink is hasonló dicsőséges magasságokat fognak elérni!

S mi sem jobb bizonyíték ezen törekvésünk gyarolatbani megvalósítására, mint az, hogy az elmúlt hat évben diákolimpia bajnokok, dobogósok, országos bajnokok és dobogósok, valamint magyar válogatottak kerültek ki a Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztályából!

Ezen eredményekért köszönettel tartozunk Hévíz Város Önkormányzatának, mint fő támogatónknak, a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek, kitartó és egyben állhatatos, sportágnak tiszteletet megadó korrekt sportolóinknak és edzői gárdánknak, mely szakemberek személyében országos bajnokok, világ és Európa bajnokok vannak. S Botos András technikai vezető személyében, egy olimpiai érmes szakember is színesíti klubunk edzői palettáját. 

Híres, edzőtermünkben nevelkedett sportolóink közé tartozik Hoffman Laura, Kökösi Virág, Pintér Sándor, Demeter Krisztofer is, akik országos és diákolimpia dobogókkal, bajnoki címekkel és diákolimpiai eredményekkel rendelkeznek. Ők azok, akikre mi büszkék vagyunk! Ők azok a sportolók, akik példaértékű magatartást tanúsítva, utat mutattak a hévízi és hazai ifjúságnak!

Szakosztályunk mindennapi kapcsolatban áll a Nagykanizsai Botos András Ökölvívó akadémiával, s a rendszeres sportági edzőtáboroztatás mellett, hazai országos bajnokságokat szervez.

Ezen idáig szakosztályunk a rendszeres edzőmérkőzések mellett,  egy női és egy férfi elit országos ökölvívó bajnokságot szervezett Hévíz városában, melyek mindenki legnagyobb megelégedésére zajlottak.

Távlati tereink között szerepel a szakosztályi létszám bővítése, hazai és nemzetközi sportedzőtáborok szervezése, a lakosság egészségének preventív jelleggel történő megőrzése, s nem utolsó sorban, dicsőséges helytállás hazai, majd később nemzetközi ökölvívói szinteken!

Ha mindezek után, a kedves olvasó úgy érzi, hogy egy vidám, egészséges, magas szakmai szinten működő csapat részese szeretne lenni, a megadott elérhetőségek bármelyikén, valamint az élőfüves labdarúgó pálya melletti Kiserdei Szabadidő Központban, az edzések idejében megtalál minket!

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Sportbaráti üdvözlettel, a klub vezetősége!

Eseményeink

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...