Hévízi dobogó az Ökölvívó Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokságon!

2020.10.26.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2020/2021

A Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztályának részéről Födelmesi Linda és Orsós Patrícia mérettették meg magukat, s álltak fel elszántan a ringben, hogy tavalyi szereplésüket felülmúlva, címet védve és előrébb lépve, újra a legjobbak közé juthassanak.

Patrícia a női 70 kg-ban nagyon-nagyon kemény ellenfelekkel kellett, hogy szembenézzen! Konkrétan akadémisták, válogatott sportolók és európai porondon is szereplő profi bokszolónők közé sorsolta be most őt az élet. Így elmondhatjuk, hogy neki a versenyen az egyik, konkrétan női nemben, a legerősebb súlycsoportban, hazánk legjobb versenyzőivel kellett farkasszemet néznie. Patrícia az elődöntőig jutott el, ahol az első menetben vezetett, majd a másodikban egy érthetetlen bírói döntés végett feleslegesen rászámoltak, mely helytelen volt és mentálisan jelentős mértékben befolyásolta Patrícia további teljesítményét. Patrícia szépen küzdött, s az ominózus elődöntőben pontozással alulmaradt ellenfelével szemben, így ő országos magyar bajnoki harmadik helyezett lett, bronzéremmel tért haza hozzánk.

Linda élete csúcsformáját hozta! Nála jobban a győzelmet senki nem akarhatta. Szépen, technikásan, igaz szívvel harcolt, kíméletlen ütésekkel záporozta a vele szemben álló ellent! Tüdővel, kitartással, látványos küzdelemmel, jó kombinációkkal elérte, hogy az elődöntőbe vezető meccsén, a nap bunyóját hozza, ahol mindenki neki tapsolt, s nem volt olyan, aki nem érte rajongott volna a heroikus küzdelme végeztével! Balszerencsénkre, váratlan képlet csúszott a gépezetbe, a bírák hibáztak és Linda helyett, a másik lány kezét lendítették 3:2-es pontozással a magasba. S mindennek tetejében, még időben is jócskán elnézték a meccset.. A hibát elismerték, sajnálják a történteket. De ez a szomorú tényen mit sem változtatott. Utólag már a jogos tényfeltárás sem jutathatta Lindát tovább a döntőbe vezető útján, amit valójában maximális mértékben megérdemelt volna! Linda az ötödik helyen végzett. Aznap ő volt, a legnagyobb szívvel harcoló bunyós a ringben! Le a kalappal előtte!

Legközelebb klubunk Prótár Roland bokszolónkkal fogja novemberben megmérettetni magát a junior ökölvívó országos magyar bajnokságon.

Csapatunk tagjai a felkészüléseket tovább folytatják, hogy a 2021-es versenyévben is hasonlóan szép eredményeket érhessenek el, mint ahogy azt 2019-ben is tették!

Sok sikert Lányok!

Sok sikert Roli!

Legfrissebb híreink

Évadzáró hegyimaratonnal!

Ökölvívóink az év utolsó napján is...

Újabb siker az Országos...

Bangó Bendegúz hatalmas küzdelmek árán, bajnokokat...

Aranylány!

2019. október 16. és 19. között Egerben zajlott az...