Ökölvívói sikerek az utolsó felkészülési versenyen!

2018.10.16.
  • Ökölvívás
  • 2018/2019

Sopron, a helyi ökölvívás fennállásának 90. évfordulója alkalmából, stílusosan az ország legrégebben épült sportcsarnokában adott otthon a rangos megmérettetésnek. A versenyzők a párosított mérkőzéseken túl, edzőmérkőzéseken is részt vehettek, az e célból felállított kettesszámú ringben.

Hévízről Orsós Patrícia (70 KG), Jancsi Barbara (63 KG), Dévényi Gergely (66 KG), Ferencz Dániel (70 KG) és Kránovics Adrián (80 KG) képviselték versenyzőként a klubbot. Edzői oldalról Horváth Balázs, Pintér Sándor és Pintér Sándor Máté tartották a fiatalokban a lelket, amire nagy szükség mutatkozott, mert több sportolónak ez volt az első hivatalos meccse!

Patrícia lépett első harcosként a szorítók közé. Neki ellenfélül egy diákolimpiai ezüstérmes ökölvívó hölgy jutott, aki ellen bátran harcolt, állta a hatalmas pofonokat, büszkén helytállt. Őt követte a szintén első meccses Gergely, aki magabiztos és kemény küzdelemmel tökéletesen megoldotta a ringben tőle elvárt feladatot, így fölényesen jobbnak bizonyult az ellenfelénél. Harmadikként Dániel lépett a kötelek közé. Nagy és erős rohamokban érkező ütéskombinációk közepette, technikai magabiztosságot sugározva, ő is kihívója fölé kerekedve zárta a mérkőzést. Negyedik versenyzőnkként Adrián megfontolt taktikai küzdelmet mutatott be, már az első menetben felmérte ellenfele gyengeségeit. Adrián jobban képzett bölcs harcosként, gyorsabb és erősebb volt partnerénél, így amennyire tudott „vigyázott” rá. Bár így is technikai K.O.-val ért véget a meccs, mert egy jól irányzott egyenes eredménye képen, a harmadik menet második felében, ellenfele nem tudta folytatni az ádáz küzdelmeket. Győzelme mellett, Adrián emberségből is ötösre vizsgázott! Barbara több edzőmérkőzést is vívott, nálánál magasabb és alacsonyabb súlycsoportú hölgyekkel, bátran és lazán harcolt, büszkén helytállt.

A verseny alatt, sokuknak több alkalmuk is volt bíró által vezetett edzőmérkőzéseken részt venniük, többen éltek eme lehetőséggel.

A Sopron-Kupán tapasztaltak mindenki szempontjából tanulságosnak bizonyultak. Az elkövetkező nemzetközi mérkőzések fényében, egy hasznos nap telt el a határvárosban.

Új tapasztalatokat szerezvén, bokszolóink október 19. fogják megvívni következő harcukat a XVIII. Horváth Géza Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny alkalmával. Reméljük hasonló sikerrel!

Eredményeikhez gratulálunk! Csak így tovább!

Sportbaráti üdvözlettel: Horváth Balázs

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...