Ultramaratont nyert a Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztálya!

2018.10.08.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2018/2019

2018. 10. 06., szombat hajnali hat órakor, egy 350 főben maximalizált, hazai és nemzetközi futó elitből álló bátor versenyzői közösség elindult, hogy hegyeken-völgyeken át, Tátika vára, Rezi vára, a Sztúpa, 9 darab erdei kilátó, sok-sok szurdok és kaptató leküzdésével, végigfussa a lehetetlennek tűnő hegyi ultramaratoni távot.

Jandó Nikoletta, Gyanis Alexandra Petra, Molnár Tünde Karolina, Horváth Dorka és Gombor Csilla úgy döntöttek, hogy az idei sok-sok egyéni és csapatbajnoki maratoni futóhelyezésüket követően, teljesíteni akarják hazánk legkomolyabb profi terepfutó ultramaratonját. A verseny maga, egyben a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség, Terepfutó Nemzeti Bajnokságának futama is volt!

Ökölvívó Szakosztályunk lányai, amatőrként próbáltak a profi futók között szerencsét. 28 kilométer után a harmadik helyen futottak, 53 kilométernél 10 perc hátránnyal visszacsúsztak a negyedik helyre. A nagy fordulat 80 kilométer után következett be, amikor is sportolónőink hátrányukból faragva, már a második helyen futottak. 80 és 96 kilométer között sprint következett, lányaink begyújtották a rakétákat. Eredményük a vezető pozíció átvétele lett! Ezt követően az utolsó 12 kilométeren, egy újabb hosszan elnyújtott sprinttel, összességében bő egy óra előnyt kiépítvén, biztos győztesként, kézen fogva léphette át ötfős női csapatunk a célvonalat, első női befutóként szakíthatták át a szalagot! Kimagasló teljesítményüket a közönség vastapssal jutalmazta!

Sportolóink ezúton újra bizonyítottak! Megmutatták, hogy dolgozó anyaként, barátnőként és feleségként is képesek az élet egyéb területein helytállni, felkészülni, rangos magyar maratoni futóversenyeket nyerni!

Mi sporttársaik köszönettel tartozunk nekik! Ezúton is példát mutattak, immáron sokadjára. Újfent öregbítették városunk és egyben a Hévízi Sportkör, s annak Ökölvívó Szakosztályának hazai és nemzetközi hírnevét!

 

További sportkarrieretekhez sok-sok sikert kívánunk nektek!

Sportbaráti üdvözlettel: H. Balázs

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...